Vakantiehuis in Sant Joan de Labritja

Ook wel bekend als San Juan

Naar vakantiehuis >

Idyllische vakantiewoning in Sant Joan de Labritja / San Juan

In het noorden van het magische Ibiza vind je Sant Joan de Labritja, in de volksmond ook wel San Juan genoemd. Deze bijzondere plek (en gemeente) is al jaren populair om haar authentieke karakter. Wanneer je denkt aan schilderachtige straatjes waar je heerlijk kunt rondslenteren, aan typische Spaanse gebouwen en aan een kustlijn waar je u tegen zegt dan denk je aan Sant Joan de Labritja. Het is niet voor niets zo dat je hier vandaag de dag nog steeds veel hippies tegenkomt die er op vakantie zijn, maar ook die er wonen. Voor veel mensen is Sant Joan de Labritja dé plek waar ze het oude Ibiza kunnen ervaren. Een vakantiehuis hier is dan ook meer dan een droom te noemen. Dat is genieten zoals het bedoeld is!

Fraaie villa’s en vakantiewoningen

Op veel plekken op Ibiza is het (gezellig) druk. Wanneer je naar Sant Joan de Labritja gaat zul je overspoeld worden met een deken van rust. Dat is extra bijzonder op deze plek, omdat de plaats zelf ontzettend kleurrijk en sfeervol is. Stel je eens voor dat je wakker wordt in je eigen vakantiehuis of villa waarbij je een adembenemend uitzicht hebt over het groene binnenland of een mooie kustlijn. Deze plaats kent een aantal mooie vakantiewoningen, allen met het zogeheten ‘agroturisme’ label wat inhoudt dat het recreatie op het platteland betreft. Hierdoor weet je zeker dat je op een fantastische plek terecht komt waar het grootste doel niet winst en commercie is.

Optimaal genieten in Sant Joan de Labritja

Juist daarom is Sant Joan de Labritja zo geliefd onder veel toeristen en locals: je kunt er genieten van het échte Ibiza zonder de drukte en de vele clubs, restaurants en bars. Natuurlijk vind je er alsnog een aantal gezellige barretjes en restaurants, hoewel dit er maar een paar zijn. Schuif bijvoorbeeld aan bij het Giri Café, dat in het centrum van Sant Joan de Labritja ligt. Dit stijlvolle restaurant beschikt over een prachtige binnentuin waar je heerlijk kunt dineren. Ook beachbar Elements is de moeite waard: lekker met je tenen woelen door het strandzand terwijl je geniet van een frisse cocktail.

Kleurrijke hippiemarkt

Net als op veel andere plekken op Ibiza vind je ook hier een sfeervolle hippiemarkt. Iedere zondag is er rondom de kerk van Sant Joan de Labritja een kleine markt te vinden waar diverse boho’s en hippies hun spulletjes verkopen. Net als de plaats zelf is de focus hier zeker niet op commercie, maar juist op gezelligheid en samenzijn. De markt staat er net voor het heetst van de dag, tussen 10:00 uur en 14:00 uur. Scoor een leuk souvenirtje voor jezelf of breng een origineel cadeau mee voor iemand thuis. Wedden dat je niet met lege handen weg komt van deze markt? Na een bezoekje aan de markt kun je een frisse duik maken in de zee of in het water van het zwembad bij je vakantiehuis. Zo hoort een vakantie op Ibiza altijd te zijn!