Vakantiehuizen in Sant Antoni de Portmany

Ook wel bekend als San Antonio

Naar vakantiehuis >

Vakantiewoning in Sant Antoni de Portmany / San Antonio

Op Ibiza vind je het bruisende toeristenplaatsje Sant Antoni de Portmany. Deze plaats ligt in het westen van het eiland en is een stuk minder massaal dan de grotere plaatsen zoals Ibiza-Stad. Sant Antoni de Portmany is een voormalig vissersdorpje waar je vandaag de dag een groot vakantiehuis of een comfortabele villa kunt huren voor een geslaagde vakantie. De plaats is in eerste instantie niet bedoeld als fotogenieke plek waar je uren kunt ronddwalen, maar een echte toeristenbestemming waar je heerlijk kunt eten, in de avond lekker kunt dansen en kunt genieten van een zon-, zee- en strandvakantie.

Stranden van Sant Antoni de Portmany

De mensen die naar Sant Antoni de Portmany op vakantie gaan hebben dan ook als voornaamste doel tot rust komen, zwemmen in een azuurblauwe zee, echt Spaans eten en samenzijn. Er zijn een aantal kleurrijke stranden in de buurt van de plaats te vinden. Zo kijk je je ogen uit bij Cala Saladeta, een prachtige kleine baai gelegen tussen rotsen. Het zandstrand biedt de ideale basis voor een middagje relaxen. Neem af en toe een frisse duik in het heldere water en vergeet vooral niet om je duikbril mee te nemen: wie weet spot je hier wel een exotische vis! Een ander strand dat je niet mag missen wanneer je een vakantiewoning in of bij Sant Antoni de Portmany hebt is Cala Bassa, een uitgestrekt zandstrand waar een kleine bar te vinden. Het grootste voordeel van deze baaien is dat ze vaak behoorlijk rustig zijn waardoor je het idee hebt dat je de baai voor jezelf hebt. Genieten dus!

Zonsondergang in San Antoni de Portmany

Er is nog een andere reden behalve de stranden waarom je echt eens een vakantiewoning of een huisje moet huren in of bij deze plaats. San Antoni de Portmany staat namelijk bekend om de magische zonsondergangen. Op geen enkele andere plek op Ibiza kun je zulke kleurrijke zonsondergangen zien dan hier. Omdat het plaatsje in het westen van het eiland gelegen is heb je voldoende gelegenheid om dit spektakel te bekijken. Neem plaats in een van de comfortabele stoelen van een van de vele lounges aan de kust en geniet met volle teugen van een lekker fris drankje en een prachtig uitzicht. Wedden dat je nergens anders op Ibiza dit uitzicht hebt gehad?

Bootjes spotten in de jachthaven

Omdat San Antoni de Portmany een oud vissersdorpje is beschikt de plaats nog over een grote jachthaven waar je tegenwoordig terecht kunt om de mooiste boten te bekijken. Wist je dat de Romeinen deze haven altijd de Portus Magnus noemden? Drie keer raden waar de naam Portmany vandaan komt! Wanneer je een wandeling door de stad en langs de kust maakt is het zeker aan te raden om even een kijkje te nemen in de grote jachthaven. Boek je vakantiehuis in de buurt van de haven en je kunt lopend naar huis. Wat wil je nog meer voor een geslaagde vakantie op het zonnige Ibiza?