Vervoer op Ibiza

Wanneer je op Ibiza bent met vakantie wil je natuurlijk het eiland kunnen bewonderen. Een vervoersmiddel is hierin een handig element. Op Ibiza rijdt geen trein omdat er ronduit geen spoorlijn ligt.

De wegen en verkeersborden op Ibiza zijn over het algemeen goed, alleen zijn er weinig verharde bermen. Daarom is langs de weg stoppen om van het uitzicht te genieten soms moeilijk en bovendien gevaarlijk, en dus niet aan te raden.
Wees voorzichtig als je naar bepaalde stranden of uitzichtpunten buiten de grote doorgaande routes rijdt. De wegen zijn er vaak smal, steil en kronkelig en het kan lastig zijn als twee auto’s elkaar willen passeren. Sommige stranden en uitzichtpunten zijn alleen toegankelijk via onverharde, hobbelige wegen en het best bereikbaar met een auto met vierwielaandrijving.

Vakantiehuis en auto

Bij bepaalde vakantiehuizen die te huur zijn op Ibiza is er een huurauto aanwezig. Ideaal en gemakkelijk om over op het eiland te kunnen komen.
Ook kan je, wanneer je vakantiewoning geen auto bevat, een auto gaan huren. Bij een huurauto krijg je meestal een routekaart van het eiland of een navigatie. Daarop staan de hoofdwegen waar je veilig en goed kan rijden.

Verkeersregels

Autorijden op Ibiza is niet anders dan in andere Europese landen. Let goed op de maximumsnelheden de boetes liggen hier redelijk hoog. Ook met alcohol op achter het stuur wordt goed afgestraft.

Busje komt zo..

De busverbinding tussen de verschillende steden en dorpen is uitstekend. Reizen per bus is niet duur. Ibiza heeft in het hoogseizoen een speciale nachtbusdienst, die de populaire resorts aandoet en heen en weer rijdt tussen Sant Antoni de Portmany en Eivissa.

Taxi of Uber op Ibiza?

Rondreizen in de stad gaat het beste af met de taxi. De taxichauffeur is verplicht om de meter bij het begin van de rit aan te zetten. Je betaald het bedrag dat op de meter staat.
Uber is helaas niet actief op het eiland. Het zou het verplaatsen een stuk makkelijker maken als deze dienst aanwezig was.