Duiken en snorkelen bij Ibiza

Het schone, heldere zeewater, in combinatie met de diversiteit van de onderwaterwereld, denk hierbij aan de vissen en planten, vormen ideale omstandigheden om te duiken, dat net als zeilen een populaire sport op Ibiza is.
Elk kustresort heeft wel een duikcentrum (centro de buceo), waar je apparatuur kunt huren, een introductieduik met een instructeur kunt maken of aan een duikcursus kunt deelnemen. Een week is voldoende om de beginnerscursus duiken te voltooien.  De organisatoren zorgen voor voldoende toezicht door een bevoegd instructeur en leveren alle benodigde apparatuur. Mensen die dieper willen duiken, moeten in het bezit zijn van een geldig duikcertificaat.
Houders van deze certificaten kunnen aan expedities deelnemen, waarbij soms onderwatergrotten worden verkend.

Een veel goedkopere en net zo leuke manier om de onderwaterwereld te bekijken, is snorkelend. Een snorkelaar kan de wonderen onder water al drijvend observeren.
De interessante plekken zijn waarschijnlijk de kleine baaien die zelden door toeristen worden bezocht en waar de natuur nog zo goed als onaangeroerd is. Let wel op: snorkelen kan gevaarlijk zijn als je je laat afleiden en tegen een rots aan zwemt.