Pretparken en musea op Ibiza

Voor wie kinderen heeft is een bezoek aan Ibiza niet compleet zonder een uitstapje naar een waterpark of een pretpark. Gedurende het hoogseizoen zijn er ook veel kermissen met draaimolens en andere attracties, en circussen waar acrobaten en goochelaars hun kunsten vertonen. Een leuk waterpretpark is Aguamar!

Musea op Ibiza

Soms worden de plaatselijke musea over het hoofd gezien, omdat ze zich niet als toeristische attractie opwerpen. Sommige museumcollecties zijn nogal bescheiden en hebben de geschiedenis van stad of streek en de bijbehorende folklore als onderwerp. Maar bepaalde musea zijn zeker interessant en leerzaam.

Kinderen

Spanjaarden zijn over het algemeen gek op kinderen, die zijn altijd welkom in restaurants. Om de jonge bezoekers te vermaken, zijn er allerlei shows, zoals nagespeelde piratengevechten en steekspeltoernooien. Buiten het seizoen zijn er circussen en kermissen op Ibiza actief en organiseren de grotere clubs tijdens het weekend speciale middagen voor de jeugd.
Kinderen worden ook op de stranden van Ibiza beziggehouden met onder meer snorkelen, strandspelen en bananen boottochtjes.

Excursies met de boot

Van alle aangeboden toertochten en excursies zijn de boottochten misschien wel het leukst. Zo zijn er uitstapjes in boten met een glazen bodem. Het allerleukst is echter een zeiltocht naar afgelegen kleine baaien. Op die manier kan je desgewenst om heel Ibiza heen varen.