Buitenactiviteiten Ibiza

Het warme klimaat en de diversiteit van het landschap op Ibiza maakt het eiland zeer geschikt voor allerlei soorten sporten. De populairste zijn uiteraard watersporten en je zult merken dat er veel windsurf-, zeil- en duikmogelijkheden zijn. Wie een actieve vakantie wil, kan zijn favoriete sport onder professionele begeleiding beoefenen. Ook fietsen, paardrijden en golf zijn populair op Ibiza.

Windsurfen op Ibiza

De omstandigheden voor windsurfen zijn hier niet zo goed als op de Canarische Eilanden, omdat de Middellandse Zeewind voor ervaren surfers niet sterk genoeg is. Daarom is Ibiza (en de overige Balearen) bij professionele windsurfers niet erg populair, maar voor beginners die de basistechnieken willen leren, zijn de wateren hier heel geschikt.
Een surfschool bied ook vaak de materialen aan voor verhuur. Surfenthousiastelingen zullen op Ibiza een geschikte plek vinden, maar de ‘ultieme golf, hoef je er niet te verwachten.

Zeilen rondom Ibiza

Zeilen is een populaire watersport op Ibiza. Je hoeft natuurlijk geen jacht te bezitten om rondom Ibiza te varen. Veel bedrijven bieden zeewaardige boten te huur aan. Kleinere catamarans kunnen op stranden per uur gehuurd worden. Er zijn ook veel clubs of scholen die je de beginselen van het zeilen kunnen bijbrengen.
De populariteit van zeilen is zo groot dat de jachthavens in het hoogseizoen enorm druk zijn, hoewel de havenkosten bijzonder hoog zijn. Sommige boten leggen aan in beschutte baaien die alleen vanaf zee bereikbaar zijn.
Wanneer je kiest voor zeilvakantie is de huur van een vakantiehuis op Ibiza wellicht een mooi verblijf.

Vissen op Ibiza

Ondanks het feit dat de lokale wateren wemelen van de vis, is de hengelsport op Ibiza niet bijzonder populair. Er worden weleens tripjes georganiseerd voor het vissen op zee.

Strandactiviteiten Ibiza

Tijdens het hoogseizoen werken er strandwachten op de stranden, zodat het veiliger zwemmen is. De meeste stranden zijn zandstranden en liggen in kleine baaien. Zeilboten en motorboten gooien soms hun anker aan de ingang van de baai uit. Kom niet te dicht bij deze booten.
De stranden kunnen druk zijn, zodat er weinig ruimte voor strandsporten is. Toch is er op sommige stranden een speciaal volleybalveld uitgezet en zelfs op drukke stranden is er wel een plek te vinden om een balletje te trappen of te frisbeeën.

Andere watersporten

Andere populaire watersporten zijn varen op een snelle waterscooter of paragliden. Paragliden achter een motorboot is een geweldige manier om Ibiza te zien. Je kunt waterskilessen nemen of wat gemakkelijker is, meedeinen op een rubbervlot dat door een speedboot wordt voortgetrokken.
Je kunt ook met een kajaktocht de zee op gaan. Een mooie route is naar het eiland Conillera, vlakbij Ibiza.

Wandelen op Ibiza

Wandelen begint een populaire activiteit te worden op Ibiza. Wanneer je de bergen, heuvels of kliffen te voet gaat verkennen, heb je geschikte schoenen nodig. Ga nooit alleen, want er dreigt altijd gevaar door bijvoorbeeld onverwachte weersveranderingen en steile kloven.

Fietsen op Ibiza

Fietsen op Ibiza is leuk en niet duur. Je huurt gemakkelijk bij een van de verhuurbedrijven een fiets om het eiland te verkennen. Fiets eens van plaats naar plaats en ervaar je vrijheid op de fiets door de steden. Ook het nabijgelegen strand is een mooi einddoel om met de fiets aan te stippen.
Er zijn ook sportieve paden voor mountainbikers.

Paardrijden op Ibiza

Paardrijden is ook een graag gedane activiteit op het eiland. Er zijn genoeg maneges die faciliteiten bieden voor zowel de beginners als ervaren ruiters.
De paard rijgebieden en paden liggen in prachtige omgevingen. Er worden op Ibiza ook geregeld paardenraces gehouden.